LILIS SURYANI - TEUNGTEUINGEUN

Diposting oleh Tolleng pada 15:32, 21-Jun-13

Teungteuingeun ku naon ngantunkeun abdi
Teungteuingeun naon kalepatan diri
Unggal dinten henteu weleh ngantosan
Mugi sing enggal mulih deui

Siang wengi hate abdi teh bimbang
Ngemutkeun panutan anu ilang
Abdi sono tos lami teu patepang
Duh teu kiat nandangkeun nana

Emut keur urang kapungkur
Keur sareng sahuap lingkung
Sakitu geuning layetna
Nyaah teu aya papadana

MATANG PULUH - PATURAY SUNDA NITIS

Diposting oleh Tolleng pada 11:23, 17-Jun-13

Kamari urang babarengan
Di ajar di aping ibu bapak Guru
Asa can lami urang sosobatan
Cunduk waktosna ayeuna papisah..

Papisah urang bakal papisah
Patebih urang bakal patebih
Paanggang urang bakal paanggang
Paturay urang bakal paturay

Lulus ujian kacida bungahna
Ibu bapak Guru duh ageung jasana
Lulus sakola ngudag cita-cita
Muga-muga jaga urang tepang
deui

Pileuleuyan sobat-sobat sarèrèa
Pileuleuyan duh ibu bapak Guru
Eta turai kacida sedihna
Pileuleuyan duh kantun waasna..

ALAIKA - PEPELING JALAN PITUDUH

Diposting oleh Tolleng pada 10:54, 17-Jun-13

èling-èling mangka èling rumingkang di bumi..
alam dama raga teu aya pangawasa..

nyukcruk galur ti karuhun..
nyukcruk lacak para wali..

nyambuang ka balarèa..
titinggal ti nini aki..
ngawaris kabudayaan..
seuni sunda siloka diri..

hirup ulah rèk kajongjonan..
mawa diri sing taliti..

satincak makè pikiran..
pikiran iyeu pèpèling pikeu lampah kahareup..

BAH DADENG - CIMATA KACINTA

Diposting oleh Tolleng pada 10:46, 17-Jun-13

mega hideung nu aleum semu muruung langit angkeub hideung taya bengras deui duuuuhhh gustiiii kanyeri teu euih euih... ci panon kacinta maseuhan teu kendal rasaa.. pasusubuh ngaririncik hujan leutik lir mareungan ceurik ati nu keur periiihh... duuuh geulis kanyeuri teu euih-euih ci panon kacinta maseuhan teu keundat raat.. na iraha langit caang na iraha anjeun dataang na iraha langit caang na iraha bagja dataang... rasa ka asih teu euih-euih rasa kasono hese pohona rasa... [Baca selengkapnya]